Bu Blogda Ara

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Avrupadaki Pomaklar 1 Mayıs kutlamalarında yerini aldı.





Avrupada yaşayan Pomaklar Belçikada toplanarak , 1 Mayıs kutlamalarına katıldılar.
Çok uzun yıllardan sonra Türkiyede güçlü bir örgütlenme ve ektivitelerini çoğaltma hamlesinde olan Pomak halkı ,faaliyetlerini ve Avrupaya taşıdı.1 Mayıs 2011 tarihi Türkiyede yaşayan Pomaklar kadar Avrupada yaşayan Pomaklar içinde tarihi bir gün oldu.Avrupada yaşayan Pomaklar Belçikada toplanarak 1 Mayıs kutlamalarına Demokratik Pomak Hareketi pankartı altında katıldılar.
Pomak halkının 1 Mayıs kutlamalarına katılımının ana teması : Neshteme Asimilatsiya(Asimilasyona hayır),Da jiveya vsichki Pomashki hora(Yaşasın Pomak halkı) şeklinde oldu.
1 Mayıs kutlamlarında oluşturulan yürüyüş kortejinin en önünde yerlerini alan Pomaklar yürüyüş boyunca büyük ilgi ile karşılandı ve yürüyüş boyunca çok sayıda gazeteci ve vatandaşların korteje gelerek Pomak halkı hakkında bilgi aldıkları gözlendi.Yürüyüş güzergahı boyunca Belçika halkı Pomak kortejinin ve pankartlarının resimlerini çekerek ilgilerini gösterdiler.1 Mayıs yürüyüşünün bittiği meydana Pomak korteji girerken, Belçikalı genç sosyalistler dayanışma örneği göstererek, yolun her iki tarafına sıralı olarak bayraklarıyla dizilerek gelen Pomak kortejini karşıladılar.




1 yorum:

na temnisatı irfan. dedi ki...

a beeeeyyy pustite pomacsi itam li zbrakahte svetı e valla da jiveyete moolgu moolgu.udt mandra nevzat i şaytan rıdvan çeto. da vi nee kooli utda sı zbrahte taka ya mi kajete.

Pomaklar.net's Fan Box

Pomaklar.net on Facebook